Az ének iskolája TV2 - Ricsike megríkatta Szulákékat

Az orvosok sem gondolták, hogy életben marad Mata Ricsike, aki Az ének iskolájában anyák napján elénekelt dalával nem csak tanárát, Szulák Andreát  és Szandit, de a közönség soraiban ülő Ullmann Mónikát, Fatimát, Tolvai Renit is megríkatta, sőt, Pál Dénes szemébe is könnyeket csalt. Minden próbára 3 órát utazik Budapestre és ugyanennyit haza a nagy szegénységben élő kisdiák, aki három testvére után szó szerint a legkisebbnek született. Öt és fél hónapos terhesen, koraszüléssel érkezett Ricsike. Az orvosok nem bíztattak, azt mondták, hogy nem biztos, hogy életben marad, amikor 94 dekára fogyott. Ricsike számomra maga a csoda, mindent megadnék neki, de sajnos nem megy. Igrici kicsi falu, itt nincs munka, magyarázta Szilvia, akitől azt is megtudtuk: fia nagyon korán kezdett énekelni. Amint beszélni tudott, már énekelt, még a bilin ülve is, kotyogta ki a családi titkot a Vasárnapi Blikknek az édesanya, akinek érthetően módon patakokban folyt a könnye, amikor Ricsi elénekelte Kovács Kati: Úgy szeretném meghálálni című dalát a TV2-n futó műsor felvételén.

A sors sok mindent elvesz tőlünk, de Ricsikét nekünk adta és ő a legnagyobb kincs, tette hozzá az édesanya, aki örül, hogy fia Szulák Andrea osztályába került, mert ő tanítványai lelkére is odafigyel.
Ráadásul azt is tudja, hogy az énekes-színésznő rendkívüli módon kötődött édesanyjához, aki egyedül nevelte fel őt. Bár Szulák Andrea édesanyja már nem él, a szoros lelki kötelék nem szakadt el.
A mai napot azzal kezdjük, hogy kimegyünk az édesanyámhoz a temetőbe, aztán megebédelünk, majd bemegyek a színházba játszani. Rozinak most először engedtem meg, hogy megnézzen a délutáni Ghost című előadásban. Nagyon nagy szerelemben vagyunk, szinte fizikai fájdalom, ha nem lehetek vele, és ezzel ő is így van, ezért próbálunk nagyon sok időt együtt tölteni, mondta a Vasárnapi Blikk megkeresésére Szulák Andrea, aki nem szégyellte a könnyeit kis diákja, Ricsi dala hallatán. Régóta kutatjuk a kollégákkal, hogy mi van ebben a kisfiúban, ami ilyen érzelmeket csal elő belőlünk. Valószínűleg az, hogy fogalma sincsen arról, micsoda tehetség.