Az ének iskolája - Norbi lányát kiejtette a TV2

Schobert Laráról hiába mondta Kasza Tibi és Janicsák Veca, hogy őstehetség, a kereskedelmi csatorna szerkesztőinek mégsem volt elég jó. A válogatáson készült vi­- deója viszont óriási siker az interneten.
Schobert Lara is versenybe szállt a TV2-n hamarosan induló, Az Ének iskolája című zenei tehetséggondozó műsorban. A kilencéves kislány a szüleit is meglepte a nevezéssel, hiszen sosem mondta, hogy szívesen énekelne, sőt! A hangját sem engedte ki otthon, így a családban senki sem tudta, mire készül. Két hónappal ezelőtt állt elém Lara, és azt kérte, engedjem el a válogatóra – emlékszik vissza a kezdetekre Norbi. – Meglepett, azt mondtam neki, hogy énekelni sem tud, mégis mit keresne ott? Erre elindította a kedvenc dalát, lehalkította és ráénekelt. Megdöbbentett a produkciója! – mondta a büszke apa. Schobert Norbi gyermekét hallgatva azon kezdett el gondolkodni, hogy kitől örökölhette a tehetséget, hiszen sem ő, sem Réka nem rendelkezik énekhanggal.
– Hirtelen bevillant, hogy bizony volt a családunkban zene- értő ember, konkrétan a déd­-nagyanyám testvére, Rajeczky Benjámin. Ő volt az egyik leghíresebb magyar zenekutató és oktató, Kodály Zoltán közvetlen munkatársa. Hiszek benne, hogy a lányom muzikalitása innen eredeztethető. Felvettük a dalát, amit elküldtünk a műsornak, de megmutattam Kasza Tibinek és Janicsák Vecának is, kíváncsi voltam, mit gondolnak. Mindketten azt mondták, hogy a lányomnak nem tipikus gyermekhangja van, és szerintük nagyon tehetséges. Ezt alátámasztja, hogy a 3500 indulóból az első negyvenbe jutott, ott azonban kiejtették.
A kiesés meglepő módon sem az apát, sem az énekesnőnek készülő lányát nem kedvtelenítette el.
– Most már biztos, hogy Larát nem érdekli a sport, hobbiszinten lovagol és korcsolyázik, de ő nem lesz fitneszlady. Egy szabadon szárnyaló művészlélek, aki bár már eljár énektanárhoz, de mindenféle előképzés nélkül hangszerel és dalokat ír. Támogatom őt a terveiben, örülök neki, hogy céljai vannak. Hogy sikeres énekes lesz-e, az a jövő zenéje, annyi azonban biztos, hogy már most elég komoly az érdeklődés a produkciójára. Az énekes videóját egy nap alatt 250 ezren töltötték le, nyilván azért is, mert a mi gyerekünk. De éppen ezért ilyen nézettség szerintem ennek a tévéműsornak sem jött volna rosszul – morfondírozott Schobert Norbi.
A Bors szerette volna megtudni Lara válogatásokon nyújtott teljesítményéről a TV2 illetékeseit is. A csatorna még nem szeretné nyilvánosságra hozni a bekerültek névsorát, azonban annyit elárultak, hogy nagyon magas volt a mérce.