Az ének iskolája TV2 - Veszélyben volt Rózsa Rita Sikholya élete

Rita édesanyja, Réka 12 évig élt Kenyában. Ott ment férjhez, és ott születtek a gyerekei. A kezdeti évek boldogsága azonban rémálommá változott, és az anyuka egy nap úgy döntött, a gyerekeivel együtt felül az első Európába induló gépre.
Menekülni kényszerült, mert az élete forgott veszélyben. "Elérkezett az a pillanat, amikor döntenem kellett, mi az, ami fontos számomra az életben: a pénz és a hatalom vagy a boldogság. A boldogságot választottam. Még akkor is, ha teljesen a nulláról kell kezdenünk az életünket a gyerekekkel" - meséli Rita édesanyja, aki ezután nem sokat gondolkozott, eldöntötte, nem marad tovább Kenyában. Bár a család jómódban élt, mégis válogatott borzalmaktól kellett rettegniük.
"Afrika egyes törzsi szektáinál a mai napig bevett szokás az emberáldozat, sőt, kannibalizmus is előfordul. Egyszer a szomszédos Tanzániából érkeztek hozzánk barátok, a férj ausztrál, a feleség indiai volt. A gyerekek egy pillanatra tűntek el a biztonsági őrök által őrzött játszótéren, mire azonnal pánikba esett. Kiderült, hogy Tanzánia bizonyos részein egyszerűen elrabolják a gyerekeket, és a testrészeiket amulettként árulják" - mesélte a Story magazinnak a szörnyűbbnél szörnyűbb történetek egyikét Réka.