Az ének iskolája - Indul Az Ének Iskolája, a Gyerek-Megasztár

Idén új tehetségkutató műsorral rukkol elő a TV2, ahol a legrátermettebb ékes torkú gyermekekek közül szeretnék megtalálni a legjobb hangú lurkót. Ez lesz a Gyerek-Megasztár, vagyis Az Ének Iskolája.
A csatorna egyelőre nem bocsátkozott részletekbe – így, hogy a The Voice-hoz hasonlóan itt is csak a hang fog-e számítani, vagy a jövő popcsillagát keresik-e, az még a jövő zenéje.
Míg kis hazánkban ez lesz az első ilyen kaliberű műsor, nem mi találtuk föl a spanyol viaszt: külföldön számos ország indított már hasonló rangadókat. Amerikában például már 2003-ban meglátták a lehetőséget, és elindították az America’ Most Talented Kids-et.
Habár akkora nézettségnek nagy valószínűséggel nem örvendett a produkció, mert a következő 2 évadot már a PAX-on sugározták az NBC helyett. Hogy miért nem vették le teljesen a műsorról? Valószínűleg azért, mert a nagymamákat és az édesanyákat minden bizonnyal a képernyőhöz bilincselte a 3-7 évesek, 8-12 esztendősek, vagy a 13-16 éves korúak valamelyik kategóriája. Míg maga a műsor milyensége az itthoni Csillag születikre hasonlított, a koncepció az volt, hogy végül minden csoportból csak egy versenyző juthatott tovább, s végül közöttük dőlt el, hogy melyik kölyök a legtehetségesebb.
De nem kell olyan messzire menni: két éve, szintén Amerikában rajtolt Majors & Minors címen egy énekes gyerektehetséget kutató showműsor, a The Hub csatornán. Itt már kicsit magasabb volt a kor-limit, 8-16 éves kor közti ifjoncokat vonultattak fel, lemezszerződéssel kecsegtetve a játék győztesét. A produkció mindössze 1 évadot ért meg – köszönhetően a műsor szerkesztőinek és a csapnivalóan pocsék rendezésnek.
Nagy fába vágta tehát fejszéjét a TV2. Noha a külföldi példákból jócskán lehet mit tanulni, idehaza még kiaknázatlan ez a terület. Ami például Amerikában bejött, nem feltétlen érdekli a magyar közönséget is. Ugyanakkor, meglehet, hogy pont ettől lesz nagyszerű ez a műsor: nincs itthon hozzá hasonló, tehát nincs mivel összevetni.
Vélhetően a show ősszel lesz látható a képernyőkön – de az sem kizárt, hogy már tavasszal sor kerül az első adásra.