Az ének iskolája - Hajós András szerint Lacinak kevesebbet kellene hajlítania a dallamokon

A kevesebb több lenne - ez a megállapítás illik Az ének iskolája című TV2-es tehetséggondozó műsor egyik versenyzőjére, Bari Lacikára.
A fiú ugyan ámulatba ejtette hallgatóságát, de műsorbéli tanára, Hajós András szerint Lacinak kevesebbet kell - szakszóval élve - hajlítania a dallamon. Lacika ugyanis olyan virtuóz módon ad elő egy egyszerű dalt is, hogy szinte rá sem ismerni az eredeti szerzeményre.
A hajlítások zsigerből robbannak ki Lacika torkából, így bizony nagyon nehéz dolga lesz vele Hajósnak. Különösen, hogy Lacika egyelőre még ösztönből énekel, és bár vevő a jó tanácsokra, egyelőre Hajós minden tanítása ellenére a harmadik adásban is széthajlította a versenydalát.
Bár a stúdió szinte felrobbant a sikertől az éneklése után, Hajós András visszafogottságra intette tanártársait. - Arra kérek mindenkit, Lacika inkább kapjon olyan osztályzatokat amiből egyértelművé válik számára, hogy mit kell még megtanulnia ebben a műsorban – utalt Hajós arra, hogy a fiúnak azt kell elsajátítania, hogyan foghatja vissza a hangját.
– Akármilyen meglepő is, „rosszabbul” kell megtanítanom Lacit énekelni – mondta Hajós András a Mokkában. – Azt kell gyakorolnia, hogy kicsit átlagosabban, szürkébben énekeljen.