Az ének iskolája 2013 - Az ének iskolájában egyre nagyobb a küzdelem

Az ének iskolájában egyre nagyobb a küzdelem, a csillagos ötösért harcolnak a diákok. Az ének iskolája szombaton este 19:25-től a TV2-n!
Az igazi családi szórakozást ígérő műsor, 8 és 14 év közötti, kiemelkedő énektudású és tehetségű kisgyermekeket mutat be. Ebben a műsorban nincs kiesés, nincs csalódás, nincs durva kritika. A gyerekek kizárólag pozitív megerősítéseket kapnak egy olyan különleges osztály tagjaként, amely az adások alatt végig együtt marad! A 16 kiválasztott gyerek zenei fejlődését a könnyűzenei szakma kiválóságai, Szandi, Szulák Andrea, Hajós András és Király Viktor segítik, az osztályfőnök – műsorvezető pedig Friderikusz Sándor.

Az Ének iskolája - Több száz gyermeket ihletett meg Az ének iskolája!

Lezajlott Az ének iskolája gyermekrajzpályázata. A TV2 által meghirdetett versenyre csaknem 800 pályaművet küldtek be, és közel 38 ezer közönségszavazat érkezett. A legtöbb rajz ByeAlex Kedvesem című dalára és PSY slágerére, a Gangnam Style-ra érkezett.
Kedvenc dalukat kellett lerajzolniuk azoknak a gyerekeknek, akik jelentkeztek Az ének iskolája rajpályázatra. A május 18-23. között, két korcsoport számára zajló versenyre közel 800 rajzot készítettek, melyekre a TV2 weboldalán szavazhatott a közönség, illetve Az ének iskolája tanáraiból és diákjaiból álló zsűri is értékelte őket. Egy hét alatt közel 38 ezer közönségszavazat érkezett, ezzel a gyermekrajzpályázat a TV2 egyik legsikeresebb online kampánya volt. A legnagyobb kedvenc ByAlex és PSY volt, a legtöbb gyermek a Kedvesem és a Gangnam Style előadóit rajzolták le.
A nyerteseket a május 26-i, gyereknapi Naplóban hirdették ki: mindkét korcsoportban 3-3 győztest választottak a közönségszavazatok alapján, akik Az ének iskolája márkázott termékekből álló ajándékcsomagot nyertek. Emellett a zsűri döntése alapján 10-10 győztes családi belépőt nyert a Minicity Gyerekvárosba.

Az Ének iskolája 2013 - Farkas Zsolti minden titkát megosztja tanítójával, Szulák Andreával.

Farkas Zsolti minden titkát megosztja tanítójával, Szulák Andreával. Az ének iskolájának kis diákja a TV2 Mokka című műsorában mesélt arról is, milyen érzés volt az énekesnővel egy színpadon állni.
Szolnoki Péter is igazi tehetségnek tartja Farkas Zsoltit, aki legutóbb egy Bon-Bon dalt énekelt Az ének iskolájának színpadán.
Nehéz megmérettetés, de nekem ez az egyik álmom, hogy színpadon állhassak és egy ilyen jó zenekar kísérhessen. Úgyhogy ez életem egyik legjobb része - mesélt Az ének iskolájáról Farkas Zsolti, aki a műsor végén tanítójával, Szulák Andreával is énekelhetett duettet. Nekem ez nagyon nagy megtiszteltetés, hogy Szulák Andreával állhattam egy színpadon. Ezt sosem fogom elfelejteni. Nem is gondoltam volna, hogy pont ő lesz a tanárom, nagyon örültem neki - magyarázta a fiú, aki elárulta: nagyon jó a viszonya tanítójával.
Nekem olyan, mint a második anyukám. Mindenben meghallgat, ha akarom, elmondom az összes titkomat neki - mosolygott Zsolti.

Az ének iskolája 2013 - Rappelni tanították Friderikuszt

Tinik tanították Az ének iskolája osztályfőnökét, Friderikusz Sándort arra, hogyan kell rappelni. Valovics Marcella (13) és Farkas Zsolti (14) szombat este előadott duettjében ugyanis volt egy rapbetét, amelyet Marcella – akinek ez a kedvenc zenei műfaja – sokáig gyakoroltatott partnerével,  Zsolti pedig a próbákon igyekezett megtanítani a műsorvezetőnek néhány sort. 
Fridi azonban nem értette, mi ebben a nehéz. – Mondani kell egy szöveget, kicsit dallamosabban. Nem éneklés, hanem olyan, mint a beszéd, csak zenére – fejtette ki Marcella, aki nem értékelte Friderikusz kísérletét. Megtette helyette Szulák Andrea, aki leosztályozta Sándor próbálkozását. Ne haragudjon, de nálam ez csak egy 2/3 – mondta nevetve Szulák.

A ének iskolája - Rivalizálás folyik Szulák és Szandi között

Két dudás nehezen fér meg egy csárdában — igaz ez Az ének iskolája tanáraira is. Szulák Andrea és Szandi véleménye gyakran nagyon eltér egymástól. A ma esti adásban duettet énekelnek a gyerekek, így a felkészítésükben is két tanár vett részt. Bogika és Dani Matyi a NOX együttes Forogj világ! című dalát adták elő, de mindkét tanáruk másképp instruálta őket. Míg Szandi látványos koreográfiát akart, addig Szulák Andrea az egyszerűségre törekedett.
Az előadás jól sikerült, s a végén Szandi, egy beszélgetés közben megjegyezte: neki csak az volt a célja, hogy megtanítsa Boginak a dalhoz illő hajlítást. Erre Szulák kontrázott: — És sokkal jobban is énekli, mint te. Szandinak sem kellett több: — Andrást már megdobtam tollal, most te jössz — mondta, majd miután véget ért a tollcsata, egy öleléssel ki is békült a két tanár. — Folyamatosan élcelődünk egymással — mondta Szandi. — Néha túlpiszkálódjuk magunkat, de hatalmas a szeretet köztünk.

Az ének iskolája - Szandi kimondottan baráti kapcsolatot ápol a tanulóival

Szandi nagyon jó, szinte baráti kapcsolatot ápol a tanulóival. Az ének iskolájának "tanár néni" szerepe szemmel láthatóan nagyon jól áll neki.
Soha nem hittem volna, hogy a pedagógusszakma ennyire szórakoztató is lehet. Azt mindig is tudtam, hogy a leghálásabb közönségnek a gyerekek számítanak, azonban most teljesen másfajta kapcsolatom van velük. Mindig hatalmas lelkesedéssel és kicsattanó energiával indulok az óráimra. Minden diákommal nagyon jó és bensőséges viszonyt ápolok, sőt, a szüleikkel is. Nemcsak az "órákon" találkozom a gyerkőcökkel, hanem a "sulin" kívül is. Folyamatos kapcsolatban vagyok velük, tudják jól, hogy bármikor, bármilyen témával megkereshetnek, felhívhatnak - mondja a Like magazinnak Szandi, aki nemcsak saját diákjaival, hanem a többivel is beszélget a forgatásokon.
A múltkor a színpadra lépés előtt a fiúk körbevettek és azon versengtek, hogy melyikük tud nekem szebbeket mondani. Nagyon aranyosak voltak, egy-két udvarlós dumánál még hangosan fel is kacagtam. Mondtam is nekik, hogy ezzel a szöveggel könnyen meg fogják hódítani a lányokat - meséli a népszerű énekesnő.

Az ének iskolája - Szulák Andrea nem szégyelli a könnyeit

Szulák Andrea Az ének iskolája "tanárnőjeként" néha szigorúbbnak tűnik, de kedves és humoros is tud lenni, sőt, az érzékeny oldalára is fény derült. Nemegyszer megkönnyezte már a gyerekek produkcióját.
Minek is tagadjam, érzelmes ember vagyok, sosem szégyelltem, ha valami mélyen megérint, de azért nem szeretek túlzásokba esni. Olyan is van, amikor úrrá tudok lenni az indulataimon, mérgemen, ami régebben néha szintén könnyekre fakasztott. Márpedig a színpadra készülő gyerekeknek különösen fontos, hogy az érzelmekről is tanuljanak. Nagyon örülök, hogy taníthatom, segíthetem őket! - mondja Szulák Andrea, aki gyakorló édesanyaként könnyen bele tudja képzelni magát az általa gondozott gyerekek helyzetébe. Tehetséges gyerekként az ismertség kapujába kerülni nem könnyű. Sokat kapok a műsorban megismert kicsiktől, a tanári feladataimtól, ahogy a saját gyerekem is nap, mint nap tanít. Türelemre, megértésre, szeretetre - fogalmaz az énekesnő.

Az ének iskolája - Szandi nem fárad el tanítványa mellett.

Szandi nem fárad el tanítványa mellett. Az énekesnő a TV2 Mokka című műsorában Venczli Alexszel mesélt arról, milyenek az órák Az ének iskolájában.
Szandi szerint Alex az a típus, aki megijed mindentől. Ha meghall egy dalt, kétségbeesetten hívja tanítóját, de két nap múlva, miután már dolgoztak egy kicsit rajta, azt mondja: nagyon jó.
Szandi nagyon pörgős, nagyon sok energiát ad nekem és pont azt beszéltük, hogy így is annyi energiája marad... - mondta a fiú, aki telefonon is gyakorol tanítójával, de az első találkozáson szükség volt a lazításra. Azt akartam, hogy oldódjon fel, így futottunk két kört az osztályban, padokra föl, le. Tök jó volt - mondta Szandi, aki elárulta: mimikai gyakorlatokat is végeznek az órákon. Nagyon fontos, hogy hogy néz a kamerába, kvázi a csajok szemébe, illetve, hogy magáévá tudja tenni a közönséget. Hogy tudjon rájuk hatni, ahhoz kell mimika is - magyarázta az énekesnő.

Az ének iskolája - Rajzold le kedvenc dalodat címmel, gyermekrajz pályázatot hirdetett a TV2.

A rajzokat Az ének iskolája diákjaiból, tanáraiból, és az osztályfőnökből, Friderikusz Sándorból álló zsűri bírálja el, emellett a közönség is szavazhat kedvenceire.
Nagy sikerrel fut a TV2 tehetséggondozója, Az ének iskolája kimagasló nézettségével a TV2 idei legnézettebb produkciója. A műsorhoz kapcsolódóan „Rajzold le kedvenc dalodat" címmel gyermekrajz pályázat indult, ezzel szeretné a csatorna bevonni és aktivizálni az éneklő gyermekek rajongóit, azokat az általános iskolásokat, akik a műsort nézve kedvet kaptak a rajzoláshoz, a kedvenc daluk bemutatásához. A gyerekek A4 méretben tetszőleges rajzeszközzel készíthetik el kedvenc dalukkal kapcsolatos rajzukat. Az ének iskolájához kötődő pályázaton május 16-ig két korcsoportban jelentkezhetnek a 6-9 és 10-14 évesek, a rajzokat postán és e-mailben küldhetik be a TV2 Marketing igazgatóságára, és a műsor honlapján lehet rájuk szavazni. A beérkező rajzokat Az ének iskolája diákjaiból, tanáraiból, és az osztályfőnökből, Friderikusz Sándorból álló zsűri bírálja el, emellett a közönség is szavazhat kedvenceire, a legjobb alkotások beküldői pedig értékes ajándékot nyernek.

Az ének iskolája - Hajós András szerint Lacinak kevesebbet kellene hajlítania a dallamokon

A kevesebb több lenne - ez a megállapítás illik Az ének iskolája című TV2-es tehetséggondozó műsor egyik versenyzőjére, Bari Lacikára.
A fiú ugyan ámulatba ejtette hallgatóságát, de műsorbéli tanára, Hajós András szerint Lacinak kevesebbet kell - szakszóval élve - hajlítania a dallamon. Lacika ugyanis olyan virtuóz módon ad elő egy egyszerű dalt is, hogy szinte rá sem ismerni az eredeti szerzeményre.
A hajlítások zsigerből robbannak ki Lacika torkából, így bizony nagyon nehéz dolga lesz vele Hajósnak. Különösen, hogy Lacika egyelőre még ösztönből énekel, és bár vevő a jó tanácsokra, egyelőre Hajós minden tanítása ellenére a harmadik adásban is széthajlította a versenydalát.
Bár a stúdió szinte felrobbant a sikertől az éneklése után, Hajós András visszafogottságra intette tanártársait. - Arra kérek mindenkit, Lacika inkább kapjon olyan osztályzatokat amiből egyértelművé válik számára, hogy mit kell még megtanulnia ebben a műsorban – utalt Hajós arra, hogy a fiúnak azt kell elsajátítania, hogyan foghatja vissza a hangját.
– Akármilyen meglepő is, „rosszabbul” kell megtanítanom Lacit énekelni – mondta Hajós András a Mokkában. – Azt kell gyakorolnia, hogy kicsit átlagosabban, szürkébben énekeljen.

Az ének iskolája - Az ének iskolája sorozatosan nyeri a szombat estéket

Ismét toronymagasan nyerte a szombat estét a TV2 tehetséggondozó műsora. Az ének iskolája ráadásul tovább növelte piaci részesedését, a második epizód 35,13 %-os közönségarányt ért el a 18-49 éves célcsoportban. A műsor minden célcsoportban tarolt, átlagos nézőszáma is magasabb volt, mint az első részé. A TV2 tehetséggondozóját főleg a 18-49 éves nők választották, ebben a célcsoportban a show 39,28% SHR-t produkált. Az ének iskolája szombati esti piaci részesedése (35,13 %) önmagában ismét magasabb volt, mint az öt legnagyobb versenytárs együttes közönségaránya (RTL Klub+m1+Cool+Viasat3+Film+: 30,6% SHR). A fenti nézettségi adatok is azt bizonyítják, hogy a nézők körében igény van az értékes tartalomra, a család minden tagját megszólító minőségi műsorokra.

Az ének iskolája - A Scherzinger ikrek is csatlakoztak az osztályhoz

A Scherzinger ikrek még kedvenc sportjaikról is hajlandóak voltak lemondani annak érdekében, hogy a lehető legjobbat hozzák ki magukból Az ének iskolája színpadán. A lemondással járó kemény munka és gyakorlás meghozta gyümölcsét, hiszen ők is tagjai lettek a különleges kis osztálynak.